124 AC

Racing in the USA

In de Faceboekgroep "Fiat 124s Rock!" kwam de vraag om informatie over een Amerikaanse coureur, Steven Shepherd, die in de jaren 70 van de vorige eeuw met een 124 Coupé racete in het SCCA-kampioenschap. Deze foto zat er bij:
Steven Shepherd

Op zo'n moment is Google mijn vriend dus na wat gezoek (en rondhangen op allerlei sites met mooie autofoto's) vond ik deze foto:
StevenShepherd

Van Steven Shepherd zijn niet veel raceresultaten bekend: hij reed voor zover ik kan terugvinden in 9 races mee, waarvan 8 in zijn Coupé. Beste resultaat was 14e in de 250 mile van Virginia in 1972. Op de site imsahistory.com vond ik nog meer. Deze is van Steven Shepherd met Abarth goeroe Al Cosentino (links):

Steven met Al Cosentino

Nu deed me dit denken aan een foto die ik zelf al had geplaatst in een eerder artikel op deze site.

124 in Daytona

Meteen dus op Google doorgezocht op Fleming/Johnson in de 24 uur van Daytona en jawel, ook van hun Coupé meer foto's gevonden op racingsportcars.com

Paul Fleming

Zo te zien heeft hij er zin in: de Matra-Simca zit er hier nog achter.

Deze foto is van Amos Johnson in de 250 Mile van Virginia. Amos was de eigenaar van Team Highball:
Amos Johnson

Paul Fleming nam (vaak samen met Amos Johnson) deel aan 11 wedstrijden waarvan 5 in de Coupé (die trouwens eigendom was van zijn moeder). Zijn beste klassering was 10e. Ook hij nam deel aan de 250 mile van Virginia (2 coupé's in één race dus!) maar haalde de finish niet. Deelnemerslijst staat hier

Omdat je op het internet nooit klaar bent met zoeken en vinden kwam ik nog een paar andere races tegen waar nr. 38 aan meegedaan heeft. Deze zijn uit 1969. En Paul was blijkbaar een aardige kerel want hij leende zijn auto ook wel eens uit. De bestuurder hier is Rodger Blanchard en dit was de race dat Paul Fleming zijn beste klassering haalde (10e)

Paul Fleming 

Roger Blanchard

Dit moois heeft maar tot en met het seizoen 1972 geduurd. Maar het bewijs ligt er: De AC is gebruikt om te racen!